Slechtvalk
« Terug

3 Februari 2020
spacer

Slechtvalk 

Op Woensdag 29-01-2020 tijdens mijn rondje Lauwersmeer zag ik in de Bantpolder een Slechtvalk zitten met prooi, en zovaak zie je dat ook niet , en zie je het wel dan is het meestal verweg

Stoppen en de motor uit,  voorzichtig het raam naar beneden en ja hoor ik kon wat foto's en een paar filmpjes maken, het Slechtvalk wijfje was druk bezig een Krakeend te plukken.

 Na een half uurtje hoorde ik nog een Slechtvalk roepen  en er vloog nog een Slechtvalk  een paar keer over het wijfje en die lande tenslotte op een 20 meter afstand van haar. Langzaam ging deze Slechtvalk in de richting van het wijfje. Het wijfje reageerde niet agresief en toen ze bij elkaar stonden zag je wel door het verschil in grootte dat het een mannetje was, Zelfs af en toe mocht hij ook iets pakken van de prooi. Tijdens een hevige regenbui vertrok het mannetje maar bleef wel in de buurt rond vliegen.

 Het wijfje had aan de Krakeend een hele kluif .

Maar wat me opviel was dat ze de ingewanden eruit trok maar niet op at, probeerde  het eens een keer maar  het smaakte haar niet , Zou het misschien  komen doordat er waarschijnlijk nog restanten plantaardig voedsel in de ingewanden zaten van de Krakeend die hoofdzakelijk planten eet? Haar voorkeur ging duidelijk uit naar het vlees.

 Na een paar uurtjes heb ik haar maar met rust gelaten.  Hierna volgen wat foto's van dit prachtige gebeuren en een tweetal filmpjes. Het laatst filmpje kun je misschien beter niet voor het eten zien.

 

 

spacer

Videos

Hoofdsponsor!

Laatste Agenda!

spacer

Contactgegevens

Klaas de Vries
Cantecleer 20
9291 AS Kollum

E-mail: info@vogelwachtkollum.nl

 

spacer
spacer